Οι απαρχές της "ΘΥΕΛΛΑΣ", μέσα από τις θύμισες αλλά και την έρευνα που διεξήγαγε ο κ. Γεώργιος Ν. Μαρμαρινός (*)  και παρουσίασε στην κοπή της πίτας της ομάδος τον Ιανουάριο του 2012.

"Το 1939 η Εθνική Οργάνωση Νεολαίας προκύρηξε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Στη Χίο τότε συμμετείχαν οι Ομάδες: Μικρασιατική, Λαίλαπας, Αετός, Αστέρας, Κανάρης, Όμηρος Καλλιμασιάς. Με την ΕΟΝ προστέθηκε η Θύελλα Καμποχώρων με έδρα στον οικισμό Χαλκειός. Τα γραφεία ήταν στην Ανατολική είσοδο Χαλκειούς, δίπλα στο ελαιοτριβείο του Ρίτσου. Το γήπεδό της- τότε χωράφι- εκτείνονταν επί της οδού Χίος-Χαλκειός, αντίκρυ στο εξωκλήσι του Αγ. Ανδρέα. Τα χρώματά της ήταν άσπρες φανέλλες με μπλε ρίγες, άσπρα σορτσ και μαύρα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Στο νησί τότε οι εστίες δεν είχαν δίχτυα.

Πρωταθλήτρια στη Χίο αναδείχθηκε η "Θύελλα Καμποχώρων". Στην Αδώνα έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση. Σ' εκδρομή της στα έναντι τουρκικά παράλια νίκησε την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα Γκιόζτεπε. Ήταν τα τελευταία της παιχνίδια. Λίγες μέρες μετά την επιστροφή των παικτών στη Χίο, έγινε επιστράτευση. Οι μαχητές των γηπέδων της Χίου, βρέθηκαν ακρίτες προστάτες των συνόρων μας στη Σερβία. Η "ΘΥΕΛΛΑ"μετά την κατάρευση του μετώπου διαλύθηκε. Σήμερα ζούμε την ανάμνησή της. Τιμητικά, αλφαβητικά κατά οικισμό και επίθετο αναφέρομε τα ονόματα των παικτών της που ενεργά συμμετείχαν.

Θύελλα 1939-40

1)  Βαβύλοι

       Αρνίδης Αλέκος,  Καβάδας Ορέστης,  Κοτζαμάνης Ευάγγελος, Παπασταμάτης Νίκος, Παπασταμάτης Γεώργιος.

2)  Βασιλεώνοικο

       Κοιλιάρης Λούκας, Ρίτσος Ευάγγελος.

3)  Γεωργική Σχολή

        Κελέογλου Γεώργιος, Κελέογλου Χρήστος.

4)  Ζυφιάς

        Κάμπουρας Σταμάτιος, Πνευματικούδης Παντελής, Φυριπής Παναγιώτης, Φωκάς Οδυσσέας.

5)  Χαλκειός

    Γερμανός Πολύκαρπος, Γιούλης Κώστας, Κάκαρης Δημήτριος, Κουτσουράδης Λεωνίδας, Μαρίνος Αχιλλέας, Νύχας Κώστας,  Χιωτάκης Ελευθέριος.

Στη σημερινή "Θύελλα" ευχόμαστε να προκαλέσει σεβασμό να χαρακτηριστεί "καλή".

(*)  Ο Γ. Μαρμαρινός είναι συνταξιούχος Λυκειάρχης, Καθηγητής Φυσικός